Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/viladraueducacio.com/datos/web/blog/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/usr/home/viladraueducacio.com/:/home/viladraueducacio.com/:/usr/home/services/:/usr/share/php56/) in /usr/home/viladraueducacio.com/web/blog/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 326 El Montseny, recurs educatiu » Arxiu del blog » D’on li ve el nom a la muntanya del Matagalls? Escola Sant Lluís, La Garriga

D’on li ve el nom a la muntanya del Matagalls? Escola Sant Lluís, La Garriga

Matagalls, 1898L’origen del mot Matagalls és incert i hi ha moltes versions. Algunes versions li atribueixen arrels celtes. Es considera el mot com una fusió dels radicals  MA , TA , GALL, que respectivament volen dir: “grandiositat”, “turó de gran altura” i “pedres o dureses”. Una altra versió descompon el nom en MATA “abundància” i GALLS “pedres triturades per la neu”. 

Tot i això estaria bé  que busquéssiu i preguntéssiu, perquè hi ha altres versions que parlen del seu orígen. A veure si així entre tots esbrinem alguna cosa més !

 

 

Un comentari

  1. Gravatar de cinquè A – El Bruc

    Enviat per cinquè A - El Bruc el dilluns, 20 abril, 2009 a les 11:53

    Creiem que el nom li ve dels fet que la part alta té forma de cresta.

Deixa un comentari!